Łyżka niskosłodzonego dżemu z fig

Dżem z fig niskosłodzony

Łyżka niskosłodzonego dżemu z fig waży 25 g.

  100g na zdjęciu (25 g)
Energia 147 kcal 37 kcal
Białko 0,4 g 0,1 g
Tłuszcz 0,1 g 0,0 g
Węglowodany 35,5 g 8,9 g
Błonnik b.d. -

Dżem z fig niskosłodzony kalorie w 100g: 147kcal

Zobacz więcej: łyżka 25g dżem niskosłodzony figi

Ostatnia aktualizacja: 2013.11.26

Ważenie dodano: 2013.11.24 w kategorii Owoce i ich przetwory

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania

Skład: figi, cukier, woda, substancja żelująca - pektyna, regulator kwaswości - kwas cytrynowy, substancja zagęszczająca - mączka chleba świętojańskiego, barwnik - karmel. Sporządzono z 45 g owoców na 100 g produktu. Łączna zawartość cukru 38 g na 100 g produktu.
Producent: Scandic Food
Marka: Owocowa Rozkosz
Inne ważenia tego produktu:

Mamy 9 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • Czy ja dobrze widzę? 45kg owoców na 100g produktu?
  • @Airam - zdziwiona/y? ;) w sensie, że to przecież dziś składnikowa pierwszyzna w dżemach dostępnych na naszym rynku? tzn. jasne, są dżemy z 70 g owoców, nawet i ze 100g, no ale 45 g to nie jakiś biały kruk ;)
  • Nie no, to raczej mało prawdopodobne :D Literówka. A dżem miałam okazję spróbować, nie ten dokładnie, ale ogólnie wydaję mi się, że figa nie jest owocem, z którego powinno się sporządzać dżemy. Samą fige uwielbiam i w sezonie zjadam mnóstwo, ale po obróbce jest niesmaczna :)
  • Maciej[autor ilewazy.pl] 2013/11/25 09:05
    @Airam: Poprawione.
  • Dżemik ciekawy - taki inny, ciemny kolor i delikatne pestki chrupiące między zębami ;) nawet smaczny, jeśli ktoś lubi figi
  • Po co słodzić dzem z fig? one same mają tyle cukru w sobie że to nie ejst konieczne. Wiem bo robie tradycyjnie smażony dzem z nich. ...
  • No własnie wchodząc sądziłam, że będzie bez albo z niewielką ilością cukru. Przecież figi są obrzydliwie słodkie.
  • mocno średni w smaku.
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2013/11/26 18:39
    @Sin12: "Po co słodzić dzem z fig?" W tym konkretnym przypadku przede wszystkim zapewne po to, żeby zwiększyć wydajność, a następnie udział sprzedaży. Gdyby nie dodano cukru, albo dodano go bardzo niewiele - produkt byłby znacznie droższy i kupowałoby go znacznie mniej osób. Dlatego jak ktoś ma możliwość, niech robi sobie sam taki przysmak bez dodatku cukru :)

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • dla zalogowanych użytkowników nazwa przy komentarzu prowadzi do profilu gdzie możesz promowac swoją stronę / bloga
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę