Śliwki Węgierki

Garść śliwek Węgierek waży 90g. Śliwki bez pestek ważą 80g.

  100g na zdjęciu (80 g)
Energia 46 kcal 37 kcal
Białko 0,7 g 0,6 g
Tłuszcz 0,3 g 0,2 g
Kwasy tłuszczowe nasycone 0,0 g 0,0 g
Węglowodany 11,4 g 9,1 g
Cukry proste 9,9 g 7,9 g
Błonnik 1,4 g 1,1 g
Sól 0,0 g 0,0 g

Śliwki Węgierki kalorie w 100g: 46kcal

Zobacz więcej: garść 90g śliwka węgierka

Ostatnia aktualizacja: 2013.08.16

Ważenie dodano: 2009.09.07 w kategorii Owoce i ich przetwory

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania

Inne ważenia tego produktu:

Mamy 8 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • uwielbiam je :)
  • mariszszka 2012/02/02 15:26
    kto kupował mrożone śliwki hortexu? strasznie tęsknię za letnimi owocami ale boję się kupować mrożonek, bo spodziewam się bezsmakowej ciapki zamiast śliwek. jak one się zachowują po rozmrożeniu?
  • @mariszszka: używałam śliwek mrożonych tylko do ciast i deserów zanim zupełnie się rozmroziły, takich z worka raczej nie polecam, bo tak jak mówisz po rozmrożeniu powstaje kwaśna, nieapetyczna pulpa .
    Polecam, za to, owoce mrożone w pojemnikach plasikowych (firmy nie pamiętam niestety), które po rozmrożeniu nie podchodzą wodą jak te z worka, a jak się weźmiesz za nie odpowiednio wcześnie, zanim zupełnie się rozmrożą, to zachowają kształt i super smakują. Kupowałam maliny, jagody, jeżyny i żurawinę, być może śliwek w tej opcji nie ma w ogóle...
  • mariszszka 2012/02/02 16:29
    @Dorota, dzięki za odpowiedź. Skoro do ciast śliwki się nadają, w zasadzie nie będę mieć nic przeciwko jakiemuś wypiekowi z nimi w roli głównej. a przy okazji przetestuję kilka na świeżo. Za tymi owocami w pudełkach się porozglądam, bo to brzmi bardzo ciekawie. żałuję, że sama niczego nie pomroziłam na takie kryzysy.
  • wlasnie te sliwki wypadaja calkiem niezle po rozmrozeniu. Tzn wiadamo, nie sa takie, jak swieze, ale z mrozonych owocow smakuja najlepiej. Oczywiscie nie odmrazam ich w tym worku tylko przekladam do pojemnika ;)
  • tak mało kalorii? :D:D
  • MoReLoWa<3 2013/08/16 16:47
    ostatnio robiłam ciasto ucierane ze śliwkami, pycha! :)
  • Ja robię do środka ciasta coś na rodzaj konfitury. Do blendera trochę śliwek z miodem i czerwonym winem - aż się trudno powstrzymać, żeby do ciasta wyczekało :))

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • dla zalogowanych użytkowników nazwa przy komentarzu prowadzi do profilu gdzie możesz promowac swoją stronę / bloga
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę